Érdemes lehet megvásárolni egy WP sablont, vagy használjunk inkább Elementort?

Az esetek többségében egyértelműen az Elementorra szavazok. 

Már az ingyenes verziójával is gyönyörű, egyedi weboldalakat lehet készíteni, a pro verzió (és kiegészítések) által nyújtott funkciókkal pedig a határ a csillagos ég.

Nagyon jó ha van már ami megtetszett, ha tudunk mihez viszonyítani, hogy mit szeretnél. Azonban amit szeretnél azt általában a saját vállalkozásodhoz kell igazítani, amihez az Elementor egy szuper opció. Ráadásul az elképzelésedet biztos vagyok benne, hogy majdnem teljesen meg lehet majd valósítani Elementorral is.  

Mi is az az Elementor?

Az Elementor gyakorlatilag egy vizuális blokkszerkesztő weboldalakhoz, amely segítségével minimális programozói tudással is felépíthető egy gyönyörű weboldal.

Sokan 0 programozói tudással is neki mernek vágni (a mai világban ugye tudjuk, hogy mindenki wp oldal készítő), arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy egy Woocommerces oldalnál (ahol ugye nem tudunk Elementort használni), vajon hogyan változtatják meg pl a háttér színét, ha az ügyfél mást szeretne? Ez speciel egy olyan dolog, amihez én még nem találtam plugint, így mindig kódból szoktam személyreszabni.

Visszakanyarodva az Elemntorhoz. Manapság (nem véletlenül) az egyik legtöbbet használt WordPress kiegészítő. Gyakorlatilag teljes szabaságot és rengeteg funkiót kínál egy weboldal felépítéséhez. Létezik hozzá rengeteg kiegészítő is (pl. Master Add-ons, Dynamic content, stb.), amelyek még és még több szabadságot és lehetőséget biztosítanak. 

Elementor pro? Mindenképp. Ezerszer inkább erre fizetnék elő (és fizetek is), mint bármelyik előre megírt sablonra. 

+ Minden ügyfelemnél is Elementor Pro-t szoktam használni, amely havi költségét én állom, így az ügyfeleimet nem terheli plusz költség a prémium funkciókat illetően. 

Akkor mikor vásároljunk sablont?

Van, amikor annyira specifikusak a megrendelő igényei, hogy tényleg szükség van rá, hogy megvásárolja a kinézett sablont. Ez általában Woocommerce-s oldalaknál szokott előfordulni, nem az egyszerű céges bemutatkozó oldalaknál. 

Vannak sablonok, amelyek remek pl portfólió, service, stb előre megírható szakaszt kínálnak. Számomra ezek a szakaszok csak túlbonyolítják a feladatot, ugyanis Elementorral gyorsabban, szebben, könnyebben kezelhetően létre lehet hozni. 

És volt már olyan ügyfelem, aki megvette a sablont drága pénzért, aztán végül mégis elementorral építettük fel főleg az oldalát, és egyáltalán nem használtuk ki a sablon nyújtotta lehetőségeket. Később egy oldalfrissítéskor pedig a megrendelőm is elismerte, hogy néhány esetben hátráltató tényező is a túlbonyolított sablon, így átraktuk egy egyszerű ingyenesre.

Konklúzió: A sablon megvásárlása kidobott pénz volt az ablakon. 

Ez persze nem minden esetben van így.. az viszont biztos, hogy érdemes szakemberrel konzultálni, mielőtt vaktában elkezdjük megvásárolgatni a sablonokat, mert magunknak tudunk vele pénzt spórolni. Úgyhogy ne dőljünk be a “ma éjfélig akciós” reklámoknak. 

És akkor milyen sablont használjunk?

Én speciel a weboldalaim túlnyomó többségénél az Astra ingyenes verzóját használom. Rengeteg lehetőséget kínál ingyenes, pont elég egyszerű és pont elég összetett egyszerre.

Régóta gondolkodom, hogy előfizessek a pro verzóra, mert kíváncsi vagyok, mennyivel tudna többet nyújtani. Mivel azonban az Astra ingyenes + Elementor PRO fizetős nálam 100%-ban jól működik együtt, egyelőre nem szántam rá magamat az előfizetésre. 

Rengetegen szeretik és használják egyébként a GeneratePress Pro verzióját. Egy időben én is nagyon hittem benne, van is még rá előfizetésem, és ennek ellenére nem ezt használom túlnyomó többségben. Az Astra valahogy sokkal jobban bevált. De biztosan itt is érvényes az “ízlések és pofonok” mondás, van akinek ez, és van akinek az válik be.